Skip to main content

Projecten Zorg voor elkaar Breda

De site van Zorg voor elkaar Breda is ontstaan uit wijkwijsbreda.nl. Deze is ontworpen door Pixeldelux en gebouwd door Dockbite.
Voor Zorg voor elkaar Breda is de huisstijl doorgevoerd. 

In de loop der jaren hebben we kleinere en grotere aanpassingen doorontwikkeld. Zoals een verbetere zoekfunctie, koppeling met een nieuwsblad en aanpassingen van de homepage. 

De app is ontstaan uit de responsive versie van de site. 

Voor een project "boodschappen doen", is een reeks aan items ontwikkeld. De boodschappentas is door Studio Thijssen ontworpen.
De bedoeling is om mensen enthousiast te maken om, voor iemand die het nodig heeft, boodschappen te doen.  
Een boodschappentas is ideaal om tijdens het boodschappen die boodschap uit te dragen. De boodschappentas moet dus meer zijn dan een logo-drager. Door een illustratie in te zetten kunnen we de boodschap sneller vertellen. De 'Zorg voor elkaar Breda-poppetjes' maken onderdeel uit van de illustratie.  
Samen maken ze deel uit van een groter geheel. Deze illustraties kunnen naar wens ook op andere items worden gebruikt. Of worden doorontwikkeld. 

Om de herkenbaarheid van Zorg voor elkaar Breda te vergroten is de gevel aangepast. Naast een bewegwijzering, banier en enkele interne aanpassingen zijn er panelen ontworpen. De missie van Zorg voor elkaar Breda. Daarnaast wordt de huisstijl uitgedragen waardoor de totale herkenbaarheid 

De schrijfwijzer is één project waar auteurs geholpen worden om teksten begrijpelijker te schrijven. 10% van mensen heeft moeite met lezen en schrijven. Dit handboek helpt om begrijpelijk(er) te schrijven voor iedereen. Hierdoor wordt de inhoud van de boodschap sneller begrepen.

Schrijfwijzer downloaden

Riskja belettering

Voor Zorg voor elkaar Breda is een lay-out voor de krant ontworpen. Naast een goede uitstraling hebben we gekeken hoe de hele workflow makkelijker kan.
De krantenpagina is in tweëen verdeeld. Boven en onder de vouw. Voor het bovenste en onderste deel zijn drie verschillende opmaken ontworpen.Hierdoor staat vast hoeveel woorden er geschreven kunnen worden. De fotograaf kan rekening houden met het formaat. Hierdoor is er veel tijdwinst bij het redigeren. De drukker krijgt doorgegeven in welke lay-out de tekst en de foto's opgemaakt gaan worden.


Be Part of Our
Creative Community

Lorem ipsum dolor sit amet consetetur sadipscing elitr sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut.